Forma

Mat och bar
Hornsbruksg 28
Hornstull
  • Mån–Tis
    11:30–23:00
  • Ons–Tor
    11:30–00:00
  • Fredag
    11:30–01:00
  • Lördag
    12:00–01:00
  • Söndag
    12:00–23:00
Forma awarded to the MICHELIN Guide 2024

Lunch

(11:30–15:00)

mindre rätter

  • TOPOKKI (V,VG)

    95

    krispig koreansk riskaka, gochujang, furikake

  • loaded pommes (v,vg)

    65

    gochugaru, parmesan, kimchimajonnäs

  • kyckling karaage

    150

    gochujang, gomadare, picklad gurka

dagens lunch

  • måndag

    155

    fläskschnitzel tonkatsu, kewpiemajonnäs, syrad gurka, kålsallad, furikake, ångat ris

  • tisdag

    155

    lax, potatissallad, rättika, yuzu-dijonnaise, syrad lök, gochugaru

  • onsdag

    155

    fiskgryta, tom yum, kokosmjölk, chili, salladslök, ångat ris

  • torsdag

    155

    friterad kyckling ”pad krapow”, ostronsås, haricot verts, thaibasilika, sesam, ris

  • fredag

    155

    grillad pluma, kimchibearnaise, pommes frites, coleslaw, äpple

Veckans vegetariska

  • blomkål

    160

    tempura, syrad kål, gurka, gochujang, koriander, ångat ris

veckans curry

  • Thailändsk grön curry

    165

    kycklinglårfilé, kokosmjölk, ingefära, citrongräs, koriander, ångat ris

veckans kött

  • Högrevsgryta

    165

    gochujang, shimejisvamp, syltad ingefära, örtsallad, friterad vitlök, ris      

Forma klassiker

  • Iberico schnitzel “tonkatsu” (v/vg)

    295 (V/VG 265)

    kewpiesmör, syrad vitkål, tonkatsusås, krispig potatis

Dessert

  • vaniljglass

    75

    puffat ris, varm chokladsås

  • Mochi

    35

    fråga efter dagens smaker

Brunch

(12:00–15:00 LÖRDAG & SÖNDAG)

snacks

  • Ostron

    65

    gratiné, lao gan ma, tomatsalsa, jalapeno, sobrasada

  • Chili cheese springroll (v)

    75

    mozzarella, parmesan, jalapeno

  • Loaded pommes (v,vg)

    65

    Gochugaru, parmesan, kimchimajonnäs

  • Kyckling karaage

    150

    Gochujang, gomadare, picklade gurka

  • Arancini (v)

    140

    grön curry, brie de meaux, purjolök, torkad svart lime

salta brunchrätter

  • Eggs benedict

    160

    Smörstekt levainbröd, yuzuhollandaise, kimchiglaserad bacon, cirkulerat ägg

  • Eggs Florentine(v)

    160

    Smörstekt levainbröd, yuzuhollandaise, spenat, avocado, kålsallad, cirkulerat ägg

  • laxbagel

    125

    smörstekt bagel, sojagravad lax, vispad ricotta, wasabi, senapsört

  • yakaniku

    125

    entrecote, brioche, kimchi, gomadare

  • Tonkatsu

    175

    Ångat ris, kålsallad, picklade gurka, kewpiemajonnäs, furikake

  • Råbiff

    225

    sesamvinaigrette, syrad lök, rättika, lao gan ma, furikake, pommes frites

  • Iberico schnitzel “tonkatsu”

    295

    kewpiesmör, syrad vitkål, tonkatsusås, krispig potatis

  • Friterad Rotselleri (v,vg)

    265

    kewpiesmör, syrad vitkål, tonkatsusås, krispig potatis

söta brunchrätter

  • japanska pannkakor (v)

    135

    sirap & misosmör + friterad kyckling (35) + bacon (35) + vaniljglass (20)

  • chicken & waffles

    160

    Belgisk våffla, Koreansk friterad kyckling, Forma hot sauce, sesam, kimchihonung

  • mjukglass

    120

    banan, dulce de leche, miso, puffat ris

Middag

Snacks

  • ostron

    65

    gratiné, lao gan ma, tomatsalsa, jalapeno, sobrasada

  • rödräka

    145

    kimchi, forellrom, avrugakaviar, togarashi, shiso

  • Chili Cheese Springroll

    85

    färskost, parmesan, cheddar, mozzarella, jalapeno

  • saltgurka (v)

    95

    dragon, jalapeno, smetana, kimchihonung

  • Wagyu bresaola

    150

    ingefära & chilisylt, vispad ricotta, grillat levain, sesam

Mellanrätter

  • hamachi

    160

    gurka, yuzu, yoghurt, dill, fänkålsfrö, panko

  • Råbiff

    160

    avrugakaviar, picklade rättika, sesamvinaigrette, krispig lotusrot

  • Arancini (v)

    140

    grön curry, brie de meaux, purjolök, torkad svart lime

  • kyckling karaage

    150

    gochujang, gomadare, picklad gurka

  • tteokbokki (V,VG)

    145

    Koreansk gryta, kungsmussling, shimejisvamp, gochujang, svart rättika

  • fläsksida

    180

    krassemajonnäs, kronärtskockspuré, miso, svart vitlök, kumquat

  • black cod

    225

    tom kha pla, grillad shimejisvamp, xo pasta, tomatrelish, jalapeno

  • pulpo

    185

    wonton, kimchi, dashi, krispig rotselleri

  • Karl-Johan svamp(v)

    185

    wonton, preserverad karl-johan svamp, Västerbottenost, smörad svampsoppa, syrad rättika

  • lamm

    225

    misomarinerad steklök, lamm & tomatsky, ramslök, gomadare, mynta

  • wagyu A5 Kagoshima (70g)

    315

    rökt soja, wasabi, friterad bonito

Varmrätter

  • Iberico schnitzel “tonkatsu”

    295

    kewpie smör, syrad vitkål, tonkatsusås, krispig potatis

  • Friterad rotselleri (v,vg)

    265

    kewpie smör, syrad vitkål, tonkatsusås, krispig potatis

Dessert

  • rabarber

    125

    glasrabarber, tagetesört, crémeux, jordgubbssorbet, yuzucurd, mandel

  • "bounty"

    120

    eldad kokosmarshmallow, khao khua, kokosglass, varm chokladsås

  • havtorn

    120

    havtornsorbet, cantaloupe melon, krossade cashew & pekannötter, gochujang

  • mjukglass

    75

    banan, dulce de leche, miso, puffat ris

  • Mochi

    35

    fråga efter dagens smaker

Rätter markerade med (V, VG) går även att få vegetariska (V) eller veganska (VG).

Ingen beskrivning tillgänglig

Forma – ett nytillkommet tillägg till Hornsbruksgatans restaurang- och barkvarter i Hornstull från personerna bakom Napolyon Bar & Bistro. Med maten som utgångspunkt och baren som spets erbjuder Forma ett fransk-asiatiskt koncept i en avslappnad miljö.

Restaurangen serverar utifrån en meny med de finaste råvarorna från hållbara producenter. Alltid efter säsong, alltid vällagat. Utöver detta erbjuder Formas cocktailbar en bred variation av omsorgsfullt komponerade drinkar.